Achttien jaar geëist voor moord op ondernemer
19 Apr 2013, 00:00
foto


Verdachte Melvin C. hoorde een eis van achttien jaar celstraf voor de moord op de 28-jarige ondernemer Viresh Chigharoe. De officier van justitie, Astrid Niamat vindt dat overtuigend en wettig bewijs is geleverd. De beklaagde wordt ervan verdacht op 21 november 2011 geschoten te hebben in het been, de buik en rug van de ondernemer. Het slachtoffer overleed een dag later in het ziekenhuis.

Melvin C. blijkt de schutter te zijn in deze levensberovingszaak. De moeder van Chigharoe die donderdag ook op de zitting aanwezig was, gaf haar tranen de vrije loop. Niamat merkte op dat Melvin C. met voorbedachte rade het leven van het slachtoffer had ontnomen. Hij had de hele week de ondernemer geobserveerd en voerde zijn snode daad op die bewuste dag, na sluitingstijd van de zaak Viresh Equipment, uit. De politie kreeg informatie dat Melvin C. geschoten had op de ondernemer.

In de eerste instantie ontkende hij alles. Daarna had hij bij de politie al huilend in details verteld wat er is gebeurd. Melvin C. verklaarde dat hij de ondernemer niet kende, maar door een Braziliaan ingehuurd was. Hij zou betaald worden voor de job. Ook was hij met de politie geweest op de plaats van het delict en had aangegeven hoe hij zich uit de voeten had gemaakt van de locatie, nadat hij op het slachtoffer geschoten had. Ook wees hij de plek aan, waar hij zijn scooter achtergelaten had. Zijn kledingstukken, die hij aanhad op die bewuste dag, werden in beslag genomen.

Verdachte ontkende later

Daarna ontkende Melvin C. alles. Hij beweerde dat hij onder invloed van drugs was toen hij de bekentenis aflegde. Niamat benadrukte dat er nergens in het dossier opgenomen is dat de verdachte drugs gebruikte. Zij noemde dit moord met voorbedachte rade en voerde aan dat het om een zeer ernstig strafbaar feit gaat. Ook is de verdachte vaker ingesloten. Door zijn handeling heeft hij veel leed veroorzaakt en heeft hij het leven van het slachtoffer in zijn bloeiperiode ontnomen. Ook wil Niamat dat zijn scooter en valhelm in beslag worden genomen.

Het rapport van de patholoog-anatoom wijst uit dat Chigharoe door bloedverlies is komen te overlijden. Melvin C. had vier tot vijf schoten op het slachtoffer gelost. Hij zei dat het de bedoeling was om de ondernemer 'slechts in het been te schieten en zware letsels toe te brengen'. Maar, doordat hij gebruikmaakte van een semiautomatisch wapen, kwamen er meerdere kogels uit het moordtuig.
Op die bewuste dag waren vader en zoon bezig de zaak te sluiten. Chigharoe zette zijn attachékoffer in zijn auto en ging aan de overkant om een fles water en een pak chips te kopen. Toen hij de straat overstak om in zijn auto te stappen, werden de schoten op hem gelost. De zaak wordt op 16 mei voortgezet.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May