Startsein gegeven voor waterproject Domburg
19 Apr 2013, 01:00
foto
Starsein voor waterproject in Domburg gegeven. (Foto: Raoul Lith)


In de Dageraadweg op Dijkveld is het startsein gegeven voor het project dat Domburg moet voorzien van schoon drinkwater. Met het leggen van een 10 duim transportbuis in de grond werd de ceremoniële handeling verricht. “Er is een handeling gepleegd maar dat is slechts een tussenstap”, zegt Alwin Linger, onderdirecteur Operations bij het Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM). De buizen zullen tot naar de Tout Lui Foutkanaalweg lopen.

Assembleelid Charles Pahlad (Mega Combinatie/NDP) zegt dat de mensen die hier wonen, tientallen jaren verstoken zijn van drinkwater uit de kraan. “Ik ben blij dat er een stap gemaakt wordt in de goede richting. Tijdens de verkiezingscampagne hebben we een belofte gedaan, en het wordt tijd dat we die aflossen", zegt Phalad aan Starnieuws.

Nog veel werk te doen
Er moet nog veel gebeuren om gezond drinkwater te leveren. “Maar het is belangrijker om de hoeveelheid die nodig is of waarnaar er gevraagd wordt te kunnen leveren”, stelt Linger. In eerste instantie zal de druk laag zijn, er gaat niet op de eerste verdieping gedoucht kunnen worden, legt de onderdirecteur uit.

Iedereen in Suriname zal volgens Vijay Chotkan, onderdirecteur bij Openbare Werken, voorzien zijn van gezond drinkwater in 2015. Volgens hem is er een grote achterstand in de drinkwatervoorziening. “Er zijn nog buurten waar mensen uit putten of van andere plaatsen water moeten halen om zichzelf en hun kinderen te baden.” Het is een plicht van de regering om de mensen te voorzien van schoon drinkwater, zegt Chotkan. Hij benadrukt de goede samenwerking tussen het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en de SWM.

Het project moet in het volgende kwartaal opgeleverd worden. In de toekomst zal naast deze hoofdleiding ook de rest van het waternetwerk in Domburg verbeterd worden.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May