Commissie zoekt kandidaten nieuw bestuur Alfonsdorp
19 Apr 2013, 09:00
foto


Een zeskoppige aanwijzingscommissie die door bewoners van Alfonsdorp is aangesteld, heeft als belangrijkste taak gekregen om in het dorp naar kandidaten te zoeken voor de posities van dorpshoofd en basya. Dit is onderdeel van een proces dat al langer gaande is om het huidige dorpsbestuur onder leiding van kapitein Harold Galgren te vervangen.

Na het werk van de aanwijzingscommissie zal binnen enkele weken in bijzijn van vertegenwoordigers van de CLIM, de VIDS en het ministerie van Regionale Ontwikkeling, een nieuw dorpsbestuur worden aangewezen.

Huidig dorpsbestuur functioneert niet
De dorpsbewoners klagen al jaren over het disfunctioneren van het huidig dorpsbestuur en stellen hen verantwoordelijk voor de stagnatie van de ontwikkeling binnen het dorp. Bovendien wordt het dorpsreglement dat mede door hen tot stand is gekomen met de voeten getreden, staat in een persbericht van de dorpsbewoners. Het dorpsbestuur zou herhaalde oproepen van de bevolking om te praten over de problemen van het dorp, hebben genegeerd en haar eigen pad opgaan.

De bewoners van het dorp menen dat de huidige leiding het dorpsreglement met de voeten treedt. “Het dorp mist door dit gedrag enorme kansen en is in een isolement geraakt. Zo is bijvoorbeeld de polikliniek al jaren gesloten, is de basisschool in het dorp abrupt opgedoekt en krijgen vreemdelingen tegen de gemaakte afspraken in toegang tot het woon- en leefgebied”, legt Sharmila Ligouri, namens de bewoners in een schrijven uit.

Alfonsdorp is een inheems dorp met een overwegende Arowakken bevolking in het district Marowijne aan de Oost-Westverbinding.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May