Beroving op klaarlichte dag afgestraft met vijf jaar cel
18 Apr 2013, 20:30
foto


Regillio G. heeft twee gevangenisstraffen opgelegd gekregen van rechter Sieglien Wijnhard. Hij heeft op klaarlichte dag samen met twee anderen een vrouw met geweld beroofd. Hiervoor is hij veroordeeld tot vijf jaar cel met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Voor een diefstal kreeg hij een gevangenisstraf van twaalf maanden waarvan negen voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar.

Op 29 maart 2012 vond een beroving op klaarlichte dag plaats aan de Bonistraat. Die vrouw liep naar haar voertuig toen ze merkte dat drie mannen in een auto haar volgden. Ze stapte snel in haar voertuig en deed de deuren op slot en probeerde snel weg te rijden. Regillo G. schoot twee keer op de auto van het slachtoffer. De voorruit barstte en het slachtoffer liep een schotwond op. Daarna werd haar tas uit de auto gesloten door de verdachte. Getuigen hebben de veroordeelde positief herkend.

Wijnhard merkte op dat het slachtoffer een trauma van dit drama heeft overgehouden. Ook haar voertuig heeft schade opgelopen. Daarnaast is de gemeenschap met zo een ernstige feit op een klaarlichte dag geconfronteerd. Het voertuig waarmee de beroving gepleegd was, staat op naam van Regillio G. Hij gaf aan dat hij niet gepoogd had om te vluchten. Zijn makkers zijn nog voortvluchtig.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May