Een jaar voor posten cocaïne in dozen
18 Apr 2013, 22:00
foto


Lorenzo B. heeft vandaag een jaar gevangenisstraf, waarvan twee maanden voorwaardelijk en een boete van SRD 500 opgelegd gekregen van rechter Sieglien Wijnhard. Hij moet nog een maand in hechtenis blijven. De veroordeelde had elf pakketten met hoeveelheden cocaïne op de post had gedaan. Dit gebeurde in de periode 5 maart 2011 tot en met 12 juni 2012.

Wijnhard merkte op dat het oude paspoort van Lorenzo B. vernietigd is door hem, waardoor niet nagetrokken kon worden of hij toen in het buitenland bevond. De verdachte beweerde op de rechtszitting dat hij van februari tot en met mei 2011 in Nederland vertoefde. In deze periode waren er ook dozen op de post gedaan. De veroordeelde heeft steeds ontkend dat hij dozen met cocaïne op de post gedaan had.

Blijft ontkennen
Bij het posten van de pakketten is er wel steeds gebruikgemaakt van de id-kaart van Lorenzo B. Volgens de verdachte had iemand waarschijnlijk een kopie van zijn id-kaart gemaakt om de dozen te posten. Hij legde uit dat in januari 2011 in zijn auto werd ingebroken en zijn autopapieren, rijbewijs en id-kaart zijn gestolen. Hij had toen een aangifte bij de politie gedaan over zijn bescheiden, maar niet voor de inbraak.

Op 14 november vorig jaar ging Lorenzo B. een koffertje met kleren, schoeisel, een enveloppe met een uittreksel, kopie id-kaart en wat formulieren posten. De volgende dag werd hij door de douane gebeld en gevraagd om zich aan te melden. De verdachte werd toen voorgehouden dat er reeds elf dozen op zijn naam als afzender stonden, waarin cocaïne aangetroffen werd. Het verderfelijke spul zat tussen de spullen. Hij werd toen aangehouden en overgedragen aan de Narcotica Brigade.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May