1 miljoen voor begrafenis en rouwaflegging koning Matodja
18 Apr 2013, 02:00
foto
President Desi Bouterse wordt vanuit z'n verblijf begeleid naar de krutu oso. (Foto: Isaak Poetisi)


De kosten voor de begrafenis tot de rouwaflegging zijn ruim SRD 1.000.000. Dit verneemt Starnieuws van districtscommissaris Margaretha Malontie van het bestuursressort Tapahony. De kosten zijn voor rekening van de overheid. President Desi Bouterse heeft woensdagavond een bijeenkomst gehouden met de bevolking te Drietabiki in het district Sipaliwini.

Het staatshoofd heeft z'n dank uitgebracht aan de bevolking van Drietabiki en gasten die uit alle windstreken bijeen zijn gekomen om de rouwaflegging van koning granman Gazon Matodja bij te wonen. De president moest gisteren een Unasur vergadering bijwonen in Peru, maar heeft deze afgezegd omdat hij prioriteit heeft gegeven aan de laatste rituelen van de granman, voor wie hij bijzonder veel respect had.

ABOP-voorman en parlementariër, Ronnie Brunswijk, bracht ook dank uit aan de bevolking die een bijdrage heeft geleverd voor de rouwaflegging. Ook zijn partij is niet met lege handen aangekomen op Drietabiki, waar de residentie is van de granman der Aucaners.
Kapitein Karakas Fante van Drietabiki zegt dat er nog veel gasten verwacht worden in de loop van de dag. De geplande 'brokoday' is woensdagavond uitgesteld naar donderdag. De dignitaris zegt dat vandaag pas het suikerriet gestampt wordt om sap af te tappen in een boot, die speciaal in het bos is vervaardigd is voor deze gelegenheid.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May