LTS-1 wint prijsvraag Nimos
17 Apr 2013, 06:00
foto
Leerlingen van voj-scholen hebben op 15 maart meegedaan aan een prijsvraag van Nimos.


De Surinaamse Technische School 1 aan de Passiebloemstraat heeft de prijsvraag van het Nationaal Instituut voor Milieu en Ontwikkeling in Suriname (Nimos) gewonnen. De prijsvraag werd gehouden tijdens de viering van het vijftienjarig bestaan van het milieu instituut op 15 maart. Die dag werd er een mini expositie gehouden op het voorterrein van het Nimos.

Zestien klassen van zes voj-scholen waren uitgenodigd om ter plaatse mee te doen aan de prijsvraag. De vragen hadden te maken met de werkzaamheden van het Nimos en van zijn werkpartners. De winnende school heeft als prijs meegekregen een computer en een rondleiding op de plant van Staatsolie te Saramacca. De prijsuitreiking vond dinsdag plaats op het kantoor van het Nimos. De prijzen zijn spontaan gesponsord door Staatsolie. Van de zestien inzendingen hadden zeven klassen alle vragen goed beantwoord. Volgens de regels kon er slechts één winnaar zijn, waardoor een lot werd getrokken. LTS-1 kwam als winnaar uit de bus. De trekking werd verricht door Kailash Bisessar, coördinator Public Relations van Staatsolie.

Niet met geld strooien
Onderdirecteur Princess Cumberbatch van LTS-1 maakte van de gelegenheid gebruik in haar dankwoord zich te richten tot de voorzitter van de ABOP, Ronnie Brunswijk. Cumberbatch blijkt aanstoot te hebben genomen aan de manier waarop de politicus meent van tijd tot tijd met geld te moeten strooien, denkende zo een bijdrage te leveren aan armoedebestrijding. Volgens de leerkracht is dit een slecht voorbeeld en bovendien verspild geld dat niet op de juiste plaats terecht komt.

Brunswijk heeft de vorige week tijdens een door hem georganiseerde show van de Amerikaanse rapper Rick Ross, met enkele 100-dollar biljetten gestrooid in het André Kamperveen stadion. “Laat hij zijn dollars effectiever gebruiken en steun geven aan kinderen die het heel hard nodig hebben in plaats van ermee te strooien”, vndt de LTS-1 onderdirecteur. Zij zegt dat er in de districten veel kinderen en scholen zijn die het geld best kunnen gebruiken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May