Staatsolie introduceert Suriname Sport Ontwikkelingsfonds
17 Apr 2013, 02:30
foto
De commissieleden van het Suriname Sport Ontwikkelingsfonds v.l.n.r. John Lieveld, Mala Ratchasing, Patrick Brunings, Letitia Vriesde, Desney Romeo en Oscar Brandon. (Foto: Staatsolie NV)


Het Suriname Sport Ontwikkelingsfonds vervangt de Commissie Rehabilitatie en Uitbreiding Sportfaciliteiten, bekend als het Staatsolie Sportfonds. Algemeen directeur van Staatsolie, Marc Waaldijk, heeft de commissie geïnstalleerd.

Het fonds heeft sinds zijn oprichting in 2007 van de 130 projecten 80 goedgekeurd. Van dit aantal zijn 50 al uitgevoerd en is de rest in voorbereiding of uitvoering. Deze 80 projecten hebben een groot deel van de US$ 6 miljoen die het sportfonds ter beschikking had, opgesoupeerd.

De regering draagt het fonds een warm hart toe en zet het vervolgtraject in een nieuw jasje voort. Het Suriname Sport Ontwikkelingsfonds krijgt een injectie van US$ 5 miljoen van de regering. Staatsolie stelt haar faciliteiten, kennis, financieel-administratieve systemen en mensen beschikbaar.

Het nieuwe fonds zal meer aandacht geven aan buurtsport, nieuwe faciliteiten, individuele sporters en trainingen in sportmanagement. Het vorig fonds richtte zich meer op rehabilitatie van faciliteiten.

In de nieuwe commissie zitten: Desney Romeo als voorzitter, Patrick Brunings (ondervoorzitter, John Lieveld, Letitia Vriesde, Oscar Brandon, Widjai Jungerman en Mala Ratchasing. Twee leden, Conrad Issa en Maurice Brahim, keren niet terug in de nieuwe commissie, die op 9 april is geïnstalleerd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May