CUS werkt aan versterking kader
16 Apr 2013, 18:00
foto
De drukbezochte kadertraining van de Culturele Unie Suriname in het Mátá Gauri Centrum. (Foto: CUS)


De Culturele Unie Suriname (CUS) is bezig haar eigen kader en dat van de bij haar aangesloten organisaties te versterken. Zo heeft de unie studenten van de Anton de Kom Universiteit, het I.O.L. het Natin, het Polytechnisch Instituut en anderen bijeengebracht in het Mátá Gauri Centrum.

Met de samenkomst heeft CUS geprobeerd jongeren te betrekken bij haar activiteiten, maar vooral ook om hun belangstelling te wekken voor sociaal- en cultureel werk. Er zijn drie presentaties gehouden over cultuurbehoud, cultuurontwikkeling en natievorming. Ook andere onderwerpen als skills management en leertraject zijn aan de orde gekomen.

Tijdens het trainingsgedeelte moeten de participanten zich buiten over een aantal kernpunten waaronder de dag van de Arbeid. Ze moesten laten weten hoe zij deze dag in project zouden gieten. De CUS zal enkele gratis trainingsdagen geven, waarna de deelnemers zich bij een commissie kunnen aansluiten om ervaring op te doen. Voor de deelnemers betekent het dat zij een stageplek bij de unie krijgen en met de opgedane kennis en ervaring kunnen werken aan hun eigen afstudeerprojecten. De bijeenkomst is maandag gehouden.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May