Drie doden bij bomexplosies Boston Marathon (update)
15 Apr 2013, 20:00
foto
De Boston Marathon is een bloedig drama geworden. (Beeld: CNN)


Drie doden en tientallen gewonden waren vanmiddag gemeld nadat er twee bommen in de buurt van de finish van de marathon van Boston zijn ontploft. Een derde explosie volgde in de John F. Kennedy Presidential Library. Volgens de autoriteiten waren de drie explosies aan elkaar gerelateerd. De commissaris van politie Ed Davis meldt dat er intussen nog een gewonde het leven heeft gelaten. Dit maakt de Amerikaanse zender CNN bekend.

Wat een plezierig evenement had moeten worden, is geëindigd in een bloedige nachtmerrie. Uit cijfers van drie ziekenhuizen blijkt dat het aantal gewonden van de ontploffing is opgelopen tot 51. Volgens de Boston Globe zijn meer dan 100 mensen behandeld voor verwondingen die ze hebben opgelopen bij de explosies. Het was niet meteen duidelijk of er slachtoffers in de bibliotheek zijn gevallen.

“We weten nog steeds niet wie dit heeft gedaan en waarom...maar vergis je niet: We zullen dit tot de bodem onderzoeken. We zullen uitvinden wie dit heeft gedaan. We zullen erachter komen waarom ze dit hebben gedaan... Elke verantwoordelijke groep zal het volle gewicht van rechtvaardigheid voelen,” sprak president Barack Obama in een eerste reactie om de bomexplosies.

“Het Amerikaanse volk zal vanavond bidden voor Boston en Michelle en ik zullen uit diepste gedachten en gebeden voor de slachtoffers sturen", zei Obama vanuit het Witte Huis.

Hotels geëvacueerd
De autoriteiten in Boston hebben ten minste nog een explosief gevonden die ze uit elkaar hebben gehaald. Het is onduidelijk wie de bommen heeft geplaatst. Er waren bedreigingen voor de race. Twee hotels, Marriott op Copley Place en Lenox, zijn uit voorzorg geëvacueerd.

De politie zei dat beide bommen op de marathon, 50 tot 100 meter uit elkaar, links van de slachtoffers was geplaatst. Heel veel mensen waren in het gebied om naar de lopers te kijken. Vluchten over het Boston Marathon explosiegebied zijn verboden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May