Lidbondentoernooi: Sidoredjo wint van Tuna
15 Apr 2013, 05:00
De ploeg van Sidoredjo, kampioen van de Nickerie Voetbal Bond heeft gewonnen van Tuna uit Wageningen.

De achtste Integra Port Service lidbondentoernooi 2013 van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) is zondag voortgezet in de verschillende districten. Op de tweede speeldag zouden negen wedstrijden afgewerkt moeten worden. Meerzorg Sport Bond (MSB) heeft een kort geding aanhangig gemaakt tegen semikampioen JVV die een speler onrechtmatig opgesteld zou hebben. Het vonnis is het nadeel van de MSB uitgevallen waardoor deze wedstrijd niet is doorgegaan.

De kampioen van de Nickerie Voetbal Bond Sidoredjo nam het op tegen de semikampioen van de Wageningse Sport Bond Tuna. De eerste helft was een aangelegenheid van Sidoredjo. De ploeg heeft zeker negen scoringskansen geschapen, maar de doelman van Tuna, Juno Williams, was steeds op de juiste plaats om zijn doel schoon te houden. De ruststand was ook dan 0-0.

Na de rust is Tuna beter gaan spelen en veroverde het middenveld. De club kreeg de gelegenheid om tot scoren te komen, maar het lukte niet. Bij een verre uittrap van de doelman van Sidoredjo, miste de verdediger van Tuna de bal, en de goaltjesdief van Sidoredjo, Arief Wongsopawiro was er als de kippen bij. Hij nam het leder mee, omspeelde de doelman en kogelde de bal keihard in het doel en bracht de stand op 1-0 in de 58e minuut. Na dit doelpunt kreeg Tuna een aantal scoringskansen maar de bal miste kwam niet in het doel terecht. De wedstrijd werd gewonnen door Sidoredjo met 1-0. De leiding van wedstrijd bestond uit scheidsrechter Vincent Molly en assistenten uit Coronie. Molly gaf drie gele kaarten aan de spelers van Sidoredjo.

Overige uitslagen
De overige uitslagen voor zijn: Real Saramacca, kampioen van Saramacca, tegen West United, Semi-kampioen van Coronie: 2-2: Eendracht, kampioen LSO tegen Jong Rambaan, kampioen LSB: 2-0: Sunny Point, kampioen WSO tegen Inter Milaan, kampioen SOLO: 2-1. Paranam, kampioen Domburg tegen Pijore, semikampioen Para: 4-5: VIOS, semikampioen Commewijne tegen Jong Sportivo, semikampioen Albina: 2-1: Zoelen, kampioen Commewijne tegen Compleet, kampioen Albina: 1-1, Tamansarie, kampioen Meerzorg-OSV, kampioen Moengo: 1-2: De wedstrijd semikampioen Meerzorg tegen Peto, semikampioen Moengo wordt op een nader tijdstip gespeeld.
Het lidbondentoernooi biedt plaatsingsmogelijkheden om in de eerste klasse van de SVB uit te komen.