Wapen Celsius Waterberg in bewaring bij justitie
15 Apr 2013, 01:00
foto
Celsius Waterberg


Het wapen van ex-minister Celsius Waterberg, die ook voorzitter is van de politieke organisatie Broederschap en Eenheid in Politiek (BEP), is door justitie in beslag genomen. De echtgenote van Waterberg voelt zich bedreigd. Zij heeft tegen de politie verklaard dat haar man haar heeft bedreigd met het wapen.


Waterberg om een reactie gevraagd over het gebeurde, zegt aan Starnieuws dat hij zaterdag naar het binnenland zou gaan. Hij is niet meer geweest omdat de rouwrituelen van de overleden granman van de Aucaners, koning Gazon Matodja, verschoven zijn naar woensdag. Toen hij na middernacht thuis kwam van het partijcentrum, bleken zijn vrouw en dochter niet te thuis te zijn. Zij waren in aparte auto's weg.

Wapen in de hand
Waterberg zegt vanuit de huistelefoon gebeld te hebben naar zijn vrouw, want ze had niet gezegd dat ze uit zou gaan. Hun twee zonen waren alleen thuis. Zij hing op toen bleek dat hij aan de telefoon was. Na een half uur kwam zijn echtgenote thuis, terwijl hij bezig was zijn spullen op te bergen. "Zij was aan het sms'en met iemand en ik heb de telefoon afgepakt om te kijken met wie ze contact had. Ik had mijn wapen in de hand, maar het was niet geladen. Het magazijn was op de grond gevallen en mijn zoon had dat opgeraapt. Toen mijn dochter ook thuiskwam en ons zag ruzie maken, heeft zij gelijk de politie gebeld", legt Waterberg uit. "Haar moeder zei nog om dat niet te doen, maar ze had al gebeld".

Toen de politie aankwam, hebben moeder en dochter hun verhaal gedaan. Ook Waterberg is gehoord. De politie heeft het wapen meegenomen. Zondag moesten Waterberg en zijn vrouw zich aanmelden bij de hulpofficier van justitie. Besloten is om het wapen, hangende het onderzoek, in beslag te nemen. Zijn vrouw heeft gevraagd om het wapen voorlopig in bewaring te houden. Waterberg zegt dat ze nog steeds allemaal in hetzelfde huis wonen. "Er zijn ook houwers en messen in de woning. Ik kon haar ook daarmee iets aandoen. Het was nooit mijn intentie om het wapen tegen haar te gebruiken. Ik neem het wapen altijd mee als ik naar het binnenland ga. Dit is voor mijn eigen veiligheid. Toen zij thuis kwam was ik het net aan het opbergen", voert Waterberg aan.

Ongelukkige situatie
Waterberg vindt het jammer dat de zaak zo is gelopen. "Als mijn vrouw zich echt bedreigd zou voelen, dan zou zij niet samen met mij in het huis blijven wonen", benadrukt hij. Zij weet ook dat ik een wapen heb. De politicus begrijpt dat de situatie bijzonder gevoelig is, omdat hij ook voorzitter is van de BEP.

"Ik hoop dat ik mijn wapen gauw terugkrijg, want ik heb het altijd correct gebruikt. Ik was boos op mijn vrouw die buiten mijn medeweten om uitgegaan is, zonder dat de kinderen wisten waar ze was. Onze jongste zoon is pas vier jaar. Je hoeft iemand niet vals te beschuldigingen als je echtscheiding wilt hebben", merkt Waterberg op. Hij hoopt dat deze kwestie gauw achter de rug zal zijn.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May