Grassalco bezig met kwaliteitsverbetering mineralensector
14 Apr 2013, 11:00
foto
De directeur van Grassalco, Sergio Akiemboto, legt uit waarom opleiding in de mineralensector belangrijk is. Hoogleraar Magnus Evertsson en Dimitri Lemmer, Chief Financial Officer, zijn nauw betrokken bij dit project. (Foto: Synesta Creton)


Staatsmijnbouwbedrijf NV Grassalco gaat samen met het American Institute of Mineral Processing (AIMP) opleidingen en trainingen verzorgen voor de kwaliteitsverbetering van de mineralensector. Hiertoe is in 2012 een samenwerking aangegaan tussen beide partijen. Professor Magnus Evertsson die curriculum director is binnen de AIMP, vertoeft momenteel in Suriname voor de installatie van de operating software van de steenslag Crusher plant.

De samenwerking tussen Grassalco en AIMP voor educatie en training is gestoeld op drie gebieden binnen de mijnbouwsector en is gericht op kleinschalige goudzoekers, maintenance van zwaar materieel en steenslag productieproces.

Opgeleid kader nodig
“Suriname zit in een bepaalde ontwikkelingsfase en willen ons aandeel in mineralen potentieel verruimen, dan moeten wij onder meer opgeleid kader hebben. Wij moeten mensen opleiden op verschillende niveaus”, zegt directeur Sergio Akiemboto. Eerst moeten de mensen de sector goed begrijpen om te participeren zodat het maximale eruit gehaald kan worden om werkgelegenheid te creëren. Maar ook moeten er instituten komen om Surinamers op te leiden die de trainingen verder kunnen verzorgen.

De afspraken hiervoor zijn intussen rond en zal Evertsson met zijn bezoek een goed beeld krijgen van de Surinaamse omstandigheden. Evertsson is nog bezig met het ontwikkelen van de studiepakketten voor de trainingen. “We zeggen wat we gaan doen, en doen wat we hebben gezegd”, benadrukt Akiemboto. Evertsson zal zich de komende dagen bezighouden met de software installatie op de crusher plant in het Nieuw Koffiekamp-gebied.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May