Langatabiki en Drietabiki verheugd over bezoek president
14 Apr 2013, 06:00
foto
Het bestuurscentrum Snesikondre waar de president zal worden opgewacht door de districtscommissarissen Mavrick Boejoekoe en Margaretha Malontie.


President Desi Bouters brengt later op de dag een bezoek aan de bestuursressorten Pamacca en Tapanahony in het district Sipaliwini. Dit bezoek moet volgens districtscommissaris Margaretha Malontie van Tapanahony gezien worden in het licht van de reguliere 'meet the people bezoeken' van het staatshoofd aan verschillende districten. De bewoners zijn verheugd met de komst van de president en alle voorbereidingen zijn getroffen voor de ontvangst. Intussen zijn veel dignitarissen naar Drietabiki getrokken om de president te verwelkomen.

Malontie zegt aan Starnieuws dat de president in de ochtend aankomt te Snesikondre. Hij wordt hier opgewacht door Malontie en haar collega Mavrick Boejoekoe van Pamacca. Hierna zal hij de oversteek doen naar Langatabiki, de residentie van granman Samuel Forster. Na afstemming zal worden bepaald hoe de meeting met de dorpelingen eruit zal zien. Granman Forster bevindt zich tijdelijk in Paramaribo, vanwege gezondheidsredenen.

In de middag wordt Stoelmanseiland aangedaan. Van daaruit zal het staatshoofd doortrekken naar Drietabiki om de activiteiten rond de rouwplechtigheden van de wijlen koning granman Gazon Matodja van de stam der Aucaners bij te wonen. De stamleider overleed op 1 december 2011 en werd in april 2012 begraven. De activiteiten beginnen woensdag, met saluutschoten. "Als districtscommissaris ben ik gelijk na mijn aantreden geconfronteerd met deze ingrijpende gebeurtenis", zegt Malontie.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May