Vijf wedstrijden afgewerkt lidbondentoernooi 2013 SVB
14 Apr 2013, 05:00
Het team van Corinthiers

De achtste Integra Port Service lidbondentoernooi 2013 van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) is zaterdag begonnen. Op de eerste speeldag zijn vijf wedstrijden afgewerkt. Het lidbondentoernooi biedt plaatsingsmogelijkheden om in de eerste klasse van de SVB uit te komen.

De kampioen van de Wageningse Sport Bond (WSB), Corinthiers, nam het op tegen de semikampioen van de Nickerie Voetbal Bond (NVB), De Ster. Reeds in de 4e minuut kreeg de speler Vagunio Milano van De Ster de mogelijkheid om zijn team op een voorsprong te brengen, maar hij kopte de bal over het doel. Daarna kreeg Milton Detimo van Corinthiers in de 28e minuut een kans om zijn ploeg de lead te geven maar zijn schot kwam tegen de doelpaal aan. In de 40e minuut werd Romano Wonokarijo van De Ster onderuitgehaald door de laatste verdediger van Corinthiers. Arbiter Moreno Roosblad zat er met zijn neus bovenop en wees onverbiddelijk naar de witte stip. Rommy Amatgnzoeri nam de strafschop. Hij maakte geen fout en noteerde 1-0 voor De Ster. Met deze stand werd er gerust.

De allerlaatste minuut telt ook
Na de rust nam Corinthiers het spel over. In de 71e minuut is het zwoegen beloond, want Hendrik End bracht de stand op gelijke hoogte. Toen iedereen dacht dat de wedstrijd gelijk zou eindigen, maakte Rodney Hope van Corinthiers een einde aan alle illusie en scoorde het winnende doelpunt in de allerlaatste minuut van de wedstrijd. Corinthiers wint met 2-1 van De Ster. De leiding van wedstrijd bestond uit scheidsrechter en assistenten uit Saramacca.
De arbiter gaf 7 gele kaarten, 3 voor Corinthiers en 4 voor De Ster.

De overige uitslagen voor zijn: Nissaan, semikampioen van Saramacca, tegen Flamingo, kampioen van Coronie: 2-4: Abenaston, semikampioen Blauwgrond tegen PVV, kampioen NGVB: 1-2: De Rest, kampioen Blauwgrond tegen Flora, semikampioen NGVB: 2-2. All Star 2010, semikampioen Domburg tegen Paraguay, kampioen Para: 1-3.