Vakcentrales willen optreden president tegen Belfort
14 Apr 2013, 13:00
foto
Minister Edward Belfort van Justitie en Politie.


De vakcentrales 'de Moederbond', C-47 en de Centrale van Landsdienaren Organisaties hebben president Desi Bouterse een brief geschreven om minister Edward Belfort tot orde te roepen. "De brief is intussen al naar de president verstuurd", bevestigt vakbondsleider Errol Snijders van 'de Moederbond' tegenover Starnieuws.

De vakbondsleiders vinden dat de bewindsman de vakbondsrechten vertrapt. Hij heeft na bemiddeling van raadsadviseur Eddy Jozefzoon, enkele zaken teruggedraaid, maar daarna weer gelijk rancuneuze maatregelen genomen. De minister heeft de buitenfunctiestelling van Gustaaf Gallant, die voorzitter is van de Bond Penitentiaire Ambtenaren Suriname (BPAS), teruggedraaid. Belfort voelde zich beledigd door uitspraken gedaan door Gallant in Starnieuws. Hij sprak toen als voorzitter van BPAS, maar Belfort kwam met sancties in werksfeer. Dit is opgelost, maar kort daarna werden penitentiaire ambtenaren, alle bestuursleden en shopstewards gemuteerd.

De bestuursleden van BPAS en de shopstewards melden zich uit protest dagelijks aan in het centrum van 'de Moederbond'. Minister Belfort zegt aan Starnieuws dat de dienstleiding medewerkers mag muteren. Dit gebeurt ook bij de politie en daar is er geen verzet geweest. De vakcentrales wijzen er op dat in sommige gevallen het zelfs om een detachement gaat. Hierover moet er overleg zijn. Dat zijn verworvenheden van de vakbond. "De minister is rancuneus en kan niet communiceren. Hij luistert ook niet naar de bemiddelaar. Daarom hebben wij ons gewend tot de president die moet ingrijpen. Problemen worden om de tafel opgelost, dat is de stijl van de president. Maar de minister gooit steeds olie op het vuur", stelt Snijders. Hij hoopt dat deze situatie zo snel mogelijk wordt genormaliseerd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May