Basketballers schaven kennis bij
13 Apr 2013, 16:30
foto
Participanten en coaches van het Basketbalkamp 2013 kijken tevreden terug op de vijfdaagse training. (Foto: Ivanildo Samon)


Veertig basketballers hebben hun kennis en kunnen bijgeschaafd. Twee Amerikaanse basketbaltrainers van de Regional Sport Academy (RSA) hebben gedurende vijf dagen de Surinaamse groep bijgeschoold.

Het Basketbalkamp 2013 is gisteravond in de Ismay van Wilgen Sporthal afgesloten. De veertig sporters, die hebben meegedaan, waren van verschillende clubs. De twee trainers zijn op initiatief van Yves Goedschalk, die studeert en basketbalt in de Verenigde Staten van Amerika, gehaald.

Het primair doel was om goede mensen te maken van de jongens en daarnaast ze te maken tot goede basketballers, zegt Goedschalk. Hij was ingenomen met de participatie van de ouders. Vorig jaar was dat een ander verhaal. Conrad Issa, ondervoorzitter van de Surinaamse Basketbal Associatie heeft meegedeeld dat er binnenkort een scholenbasketbalproject van start gaat onder leiding van een Amerikaanse coach. “Het doel is om deze sport verder te laten groeien.” Hij vroeg de groep om volop te participeren in dit project.

Dagelijks tien trainingsuren
Ook Sportdirecteur Michael Watson heeft de jongens aangespoord om te blijven trainen. Hij heeft beloofd samen met de minister de mogelijkheid te bekijken om de seniorenselectie naar Trinidad te sturen voor deelname aan de Caribische Kampioenschappen. Volgens Issa heeft Suriname voor het laatst in 1987 deelgenomen aan dit evenement.

Het Basketbalkamp was heel intensief, met dagelijks bijna tien trainingsuren gedurende vijf dagen. De deelnemers hebben allen een certificaat ontvangen. Coach Jeffrey Jones en zijn assistent Seneca McCarty waren zeer te spreken over de attitude en doorzetting van de jonge basketballers. “I loved it, the kids were great and responded to everything I was saying,” zegt hij aan Starnieuws. Ze waren volgens hem enthousiast om te leren en hadden ze een goede attitude. “I’m going to brag about this country, this is beautiful and I’m going to be back.”

Ivanildo Samon
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May