DOE start verkiezingscampagne en gaat voor regeermacht
13 Apr 2013, 12:00
foto
Carl Breeveld, voorzitter van DOE


Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) heeft het startsein gegeven voor de verkiezingscampagne. In 2015 wil deze partij deel uitmaken van de regering. De nieuwe slogan is: Srananman nanga uma e wiki. Makandra wi mu seti kondre bun! In 2015 komen zij zeker in de regeermacht.

DOE is bezig met het opzetten van een sterke vrouwen- en jongerenvleugel en gaat jonge ondernemers ondersteunen door onder andere trainingen, zegt partijvoorzitter Carl Breeveld. Volgens hem wordt DOE bij de verkiezingen van 2015 dé grote verrassing. Er is door het congres nog geen besluit genomen of de partij alleen of in combinatie aan de verkiezingen zullen deelnemen. Maar niets wordt uitgesloten, stelt Breeveld. Hij weet nu al zeker dat de partij deel zal uitmaken van de volgende regering.

Stem laten horen
DOE kiest ervoor om gerichte politiek te voeren. “Wij dragen niet alleen het goede uit, maar ondersteunen ook goede initiatieven van zowel de coalitie als de oppositie. Daarnaast wijzen we wat verkeerde is af. Wij breken met de gedachte om coalitie te zijn om het coalitie zijn, en het oppositie zijn om het oppositie zijn”, stelt Breeveld.

DOE maakt geen deel uit van de regeringscoalitie, maar heeft toch op duidelijke wijze haar stem hebben laten horen, zegt Breeveld. Enkele voorbeelden zijn: de corruptiebestrijding, het afschaffen van overleg bij attestatie de vita voor seniorenburgers, afwijzen van de aanpassing van de amnestiewet in april 2012, realiseren van een onterecht buiten de Staatsraad gehouden zetel, spreken over waarden en normen die hersteld moeten worden, versterken van gezinnen en jongeren en het inkorten van de vuurwerkperiode in verband met het verminderen van slachtoffers.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May