Regering houdt concept-overeenkomst met Surgold aan
13 Apr 2013, 00:04
foto


Zoals eerder door Starnieuws gemeld, zal slechts de deal met Iamgold/Rosebel Gold Mines voor de uitbreiding van mijnactiviteiten worden goedgekeurd vandaag. De overeenkomst met Surgold wordt door de regering aangehouden omdat er nog verder onderhandeld moet worden met deze maatschappij, een joint venture tussen Suralco en Newmont.


Bij Iamgold is er geen enkel voorkeursrecht. Deze 'Area of Interest' heeft een ander karakter dan het 'Merian goudproject', de overeenkomst met Surgold, zei minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen. "Terwijl de vergadering hier gaande is, stonden en staan wij in nauw contact met de mensen met wie wij onderhandelen. In het parlement is een aantal ingrijpende voorstellen tot wijziging gedaan. We vragen de gelegenheid om nader ernaar te kijken met de onderhandelaars, de regering en de partner. Wij zouden graag meer ruimte hebben om met de mensen aan de andere kant te praten", zei Hok iets voor middernacht.

De Nationale Assemblee zal vannacht nog de deal met Iamgold afronden. Nu is de derde ronde van het parlement aan de orde. De commissie van rapporteurs zal nog het woord voeren. Intussen heeft de klok middernacht geslagen als Rabin Parmessar aan het woord komt als voorzitter van de commissie van rapporteurs.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May