Coalitie zal Iamgold goedkeuren; gesprek Surgold nodig
12 Apr 2013, 13:50
foto


De coalitie zal de overeenkomst met Iamgold goedkeuren. Over Surgold zijn er nog enkele vraagtekens. Het onderhandelingsteam zal opnieuw om de tafel gaan zitten met deze maatschappij, die een joint venture is tussen Suralco en Newmont.

De fracties van de coalitie (Mega Combinatie, A Combinatie en Volks Alliantie/Pertjajah Luhur) zijn net bijeen geweest met president Desi Bouterse om over de deals afspraken te maken. De vergadering van De Nationale Assemblee is intussen hervat en de president woont deze ook bij.

Starnieuws verneemt dat in besloten kring binnen de coalitie is afgesproken om de deal met Iamgold goed te keuren. Dit betekent dat groen licht gegeven wordt voor de uitbreiding van de activiteiten van Iamgold/Rosebel Gold Mines. Suriname zal in de uitbreiding met 30% participeren.

Voor de 25% participatie in de nieuw op te zetten mijn met Surgold moet de regering met bijkans US$ 400 miljoen inkomen. Dit geld zal op de internationale markt worden gezocht. De 'Area of Interest' voor Surgold is een kritiekpunt. Ook andere zaken zijn nog niet duidelijk. Aangedrongen wordt op een haalbaarheidsstudie. Ook de milieu-aspecten moeten beter worden geregeld.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May