Bouterse brengt coalitie 'op lijn' over gouddeals
12 Apr 2013, 13:09
foto
Het voertuig van de president voor het gebouw van De Nationale Assemblee.


President Desi Bouterse is tijdens de schorsing aangevraagd door de fractieleider van de Mega Combinatie, Ricardo Panka, naar het gebouw van De Nationale Assemblee getogen. Panka zei dat hij behoefte had aan een schorsing. Bouterse is in gesprek met de fracties van de coalitie en heeft hen gevraagd om de gelederen te sluiten.

Starnieuws verneemt dat de president alle neuzen in één richting heeft gekregen. Toen Panka om de schorsing vroeg, was Rabin Parmessar, voorzitter van de commissie van rapporteurs, aan het woord. Simons schorste de vergadering meteen nadat Panka erom vroeg.

De vergadering is iets na twaalf uur geschorst. Binnen de coalitie waren de meningen verdeeld over de gouddeals. Vooral de 'Area of interest' is een heet hangijzer. André Misiekaba vroeg om deze te schrappen uit de overeenkomst. Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen heeft enkele zaken, waar felle kritiek op was, reeds verwijderd uit de deals. Toch blijven er nog punten waar diverse assembleeleden over struikelen. Bouterse heeft in elk geval ervoor gezorgd dat de coalitie op één lijn is. De schorsing is nog steeds gaande.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May