Ledenvergadering BPAS royeert leden bestuur-Noora
12 Apr 2013, 10:45
foto
Leden van de Bond Penitentiaire Ambtenaren Suriname (BPAS) gaat akkoord met royement bestuur-Noora.


De algemene ledenvergadering van de Bond Penitentiaire Ambtenaren Suriname (BPAS), onder leiding van Gustaaf Gallant, heeft de leden van het bestuur-Noora geroyeerd. Dit gebeurde vandaag tijdens een algemene ledenvergadering die gaande is in het gebouw van 'de Moederbond'.

De bond is buiten medeweten van de dienstleiding om vandaag in vergadering bijeengekomen. Het bestuur vindt dat hij het recht heeft om zijn leden te informeren over de stand van zaken. Er is ontevredenheid over het mutatiebeleid. Daarnaast zouden officieren geen overuren hebben ontvangen, terwijl minister Edward Belfort zegt dat hij deze heeft goedgekeurd.

Belfort zei aan Starnieuws dat hij politie en militairen zal inschakelen om te zorgen voor de veiligheid in de gevangenissen. Door de prikactie van de BPAS zijn niet alle penitentiaire ambtenaren die ingedeeld zijn, aan het werk. Belfort stoort zich aan dit gedrag dat hij onverantwoord noemt. De maatregelen zullen dan ook niet uitblijven. De Moederbond zal een brief schrijven aan president Desi Bouterse om in te grijpen. De vakcentrale vindt dat de bewindsman bezig is met rancune.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May