Belfort keurt vergadering penitentiaire ambtenaren af
12 Apr 2013, 06:00
foto


Minister Edward Belfort kan er geen begrip voor opbrengen dat penitentiaire ambtenaren vanmorgen in vergadering bijeenkomen, terwijl zij aan het werk horen te zijn. De dienst heeft geen officiële mededeling over deze prikactie gekregen. De bond onder leiding van Gustaaf Gallant komt vandaag in het gebouw van 'de Moederbond' bijeen. Bondsleden zijn ontevreden over mutaties en het niet uitbetalen van overuren aan officieren.

Belfort zegt aan Starnieuws dat hij de overuren wel heeft getekend, terwijl de bond anders beweert. De minister zegt dat hij zich samen met de dienstleiding niet uit het veld zal laten slaan. Indien de penitentiaire ambtenaren weer een prikactie zullen uitvoeren, zal hij politie en militairen inzetten. De bewindsman neemt waar op Defensie omdat zijn collega Lamuré Latour voor werkzaamheden in Brazilië vertoeft.

Onverantwoord
"Het is onverantwoord dat er actie wordt gevoerd, terwijl de leiding niet eens is gemeld. Maar natuurlijk heb ik ook mijn informatiebronnen en wij zullen voorzorgsmaatregelen treffen. De mensen die actie voeren zullen ook voor de consequenties moeten instaan", zegt Belfort. Gallant, zijn bestuursleden en shopstewards voeren enige tijd een protestactie door zich niet op het werk, maar bij 'de Moederbond' aan te melden. Zij willen inbreng hebben in het mutatiebeleid van de leiding.

Belfort vindt dat het een normaal beleid is om politieagenten en penitentiaire ambtenaren te muteren. Dat is volgens hem een aangelegenheid van de werkgever. "Bij de politie levert dat geen problemen op. De bond gaat niet in staking. Maar steeds is er een groepje bij de penitentiaire ambtenaren dat voor onrust zorgt", stelt de bewindsman. Hij vindt dat deze kwestie niet zo door zal kunnen gaan. In elk geval zal ervoor gezorgd worden dat de veiligheid gegarandeerd is in de inrichtingen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May