Brunswijk tekent licensieovereenkomst met Sasur
11 Apr 2013, 16:45
foto
De Amerikaanse rapper Rick Ross en Ronnie Brunswijk. (Foto: René Gompers)


Showorganisator Ronnie Brunswijk en Stichting Auteursrechten Suriname (Sasur) hebben een licentieovereenkomst vandaag getekend. Misverstanden tussen Brunswijk en Sasur zijn uitgesproken. De voorzitter van Sasur, Prim Ramlal, heeft Brunswijk vandaag ontmoet in De Nationale Assemblee. Ramlal is blij dat deze kwestie door overleg is opgelost.

Ramlal zegt aan Starnieuws dat de kosten nog gecalculeerd moeten worden hoeveel Brunswijk moet betalen voor de show van de Amerikaanse rapper Rick Ross. Brunswijk ging ervan uit dat er geen auteursrechten betaald hoefden te worden omdat Ross zijn eigen nummers heeft gezongen. Niemand heeft hem voorgehouden dat hij rechten moest betalen.

Betere regelingen
Brunswijk vindt dat de districtscommissarissen ook moeten nagaan wat de voorwaarden zijn voor er vergunning wordt gegeven. In het geval van Ross heeft hij zijn rechten afgestaan. Het kan ook zijn dat meerdere personen auteursrechten hebben. De artiest betaalt de rechten niet maar de showorganisator, legt Ramlal uit. Brunswijk zal de zaken verder natrekken. Er moet 8% betaald worden van de kaartverkoop.

Op de vraag van Starnieuws aan Ramlal wanneer de uitkeringen zullen volgen, antwoordt hij dat de internationale organisaties waar Sasur bij aangesloten is, hulp zullen bieden voor de berekening. Hij verzekert dat het geld gereserveerd is. Uiteraard maakt het bureau ook onkosten. De administratie is toegankelijk voor de commissie van toezicht die het door het ministerie van Justitie en Politie heeft ingesteld. Ramlal vindt dat er onterecht felle kritiek op Sasur wordt geleverd, terwijl op basis van de wet het werk wordt gedaan. Sasur wordt al jarenlang bijgestaan door de jurist Edward Naarendorp.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May