Juspol werkt aan conceptplan bestrijding mensenhandel
11 Apr 2013, 12:50
foto
Minister Edward Belfort tijdens de beantwoording van vragen in De Nationale Assemblee.


Het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) werkt aan een strategische plan om de mensenhandel te bestrijden. Minister Edward Belfort van Juspol heeft dat vandaag gezegd in De Nationale Assemblee.

Aan het plan werken verschillende instituten en maatschappelijke groepen die direct en indirect te maken hebben met mensenhandel. Volgens Belfort zijn in het document alle ingrediënten opgenomen voor een succesvolle bestrijding. Het plan zal nog dit jaar worden afgerond, maar is er alvast een leidraad bij de huidige aanpak van mensenhandel. Belfort kondigde ook aan dat Suriname voortaan zelf gaat werken aan het rapporteren van mensenhandel.

Belfort zegt dat de regering zich volledig heeft gecommitteerd aan de bestrijding van mensenhandel in al haar vormen. “Mensenhandel wordt gebruikt door misdadigers voor eigen financieel gewin. Mensen worden gedwongen tot arbeid in de landbouw en de seksindustrie, dus alle inlichtingen die we krijgen hierover worden serieus genomen.” Hij beantwoordde vragen die eerder deze week zijn gesteld over een in de krant verschenen advertentie waar jonge aantrekkelijke vrouwen worden opgeroepen.

Ook zijn collega Michael Miskin van Arbeid, Technologische ontwikkeling en Milieu zegt dat dit soort advertenties sowieso misleidend zijn. Belfort zegt dat beide ministeries de zaak hebben onderzocht en er ook andere gevallen zijn die hun aandacht hebben. Hij merkt op dat in het geval van de bewuste advertentie er geen sprake hoeft te zijn van een strafbaar feit of een redelijke vermoeden daarvan. Echter kan dat wel een vervolg traject zijn. De bewindsman zegt dat het daarom belangrijk is dat vanuit zijn ministerie alvast een preventieve opstelling wordt ingenomen. Beide ministeries zijn dagelijks bezig de kranten na te pluizen op dit soort advertenties.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May