Regering en DNA troeven elkaar af over op tijd beginnen
11 Apr 2013, 10:55
foto
De regeringstafel aan het begin van de vergadering.


De regering en het parlement hebben elkaar vandaag geprobeerd af te troeven over het op tijd aanwezig zijn om de openbare vergadering te kunnen openen. Toen de vergadering om 10.00 uur aanving, waren beide instituten in voldoende mate aanwezig in de vergaderzaal.

Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons deelde mee dat zij met genoegen de vergadering op tijd kan laten beginnen. Zij merkte op dat deze keer het alleen de staatsmedia die moeten filmen, niet op tijd aanwezig waren in de vergaderzaal.

Positief gestemd
Van de zijde van de regering waren om 09.30 uur vicepresident Robert Ameerali, de ministers Jim Hok (Natuurlijke Hulpbronnen), Soewarto Moestadja (Binnenlandse Zaken), Stanley Betterson (Regionale Ontwikkeling) Michael Miskin (Arbeid, Technologische ontwikkeling en Milieu) Edward Belfort (Justutie en Politie), Winston Lackin (Buitenlandse Zaken ) Hendrik Setrowidjojo (Landbouw, Veeteelt en Visserij) al in de vergaderzaal aanwezig. Iets voor 10.00 schoof minister Michel Blokland (Volksgezondheid) aan bij de regeringstafel. Enkele minuten daarna kwamen Ismanto Adna (Sport en Jeugdzaken ) en Falisie Pinas (Transport Communicatie en Toerisme).

“We zijn zeer positief gestemd om te zien dat we iets aan het op tijd beginnen kunnen doen”, merkte Ameerali op. Toen hij begon aan te geven dat het de regering is die vaker twee tot drie uren op het parlement heeft moeten wachten om te vergaderen, kwam er gemopper vanuit de leden en werd Ameerali onderbroken door Simons. “Vicepresident, vicepresident, wij hebben vaker gezegd dat de regering op ons moet wachten. Zo af en toe waren er wel ministers in de zaal maar dan vaak ook maar één. Laat u deze kwestie anders brengt u mij in problemen met het parlement. Ameerali zei daarop “we willen u slechts verzekeren dat we gaan meewerken op om tijd te beginnen. We hebben goede hoop dat de voltallige regering hier aanwezig zal zijn in de vergadering”, zei de vicepresident.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May