Innovatie binnen bedrijfsleven nodig om vooruit te komen
11 Apr 2013, 05:00
foto
Gilbert van Dijk (SBC) en Sieglien Burleson van de CUS.


Bedrijven moeten steeds vernieuwen en hun producten verbeteren. Wie niet wil vernieuwen zal nationaal én internationaal achterblijven. De overheid levert een bijdrage hierin, maar ondernemers moeten ook actief meedoen.

Het belang van vernieuwing werd woensdag op een persconferentie benadrukt door Sieglien Burleson, coördinator Competitiveness Unit Suriname (CUS). Veel landen hebben al een nationaal innovatiesysteem. “Willen wij een succesvol innovatie systeem ontwikkelen, moet er een bijdrage komen van de overheid. Het bedrijfsleven moet zich niet alleen aansluiten anders zal dit niet het gewenste resultaat bieden”, zegt Gilbert van Dijk, directeur van het Suriname Business Development Center, een werkarm van het Suriname Business Forum.

Er wordt een tweedaags workshop gehouden op 11 en 12 april. Deze bijeenkomst is bestemd voor de kleine en middelgrote ondernemingen die verbetering aan hun producten en diensten willen brengen. Hieraan participeren ongeveer 75 ondernemers. De workshop zal worden gehouden in samenwerking met SELA, waarin 28 Latijns-Amerikaanse en Caribische landen participeren. Op deze manier vindt informatie uitwisseling plaats. Het doel is het promoten van innovatie ter versterking van het concurrentievermogen. Er zal ook een programma ontwikkeld worden voor assistentie aan Surinaamse bedrijven. “Innovatie is een van de pijlers om het concurrentievermogen van een land omhoog te krijgen”, stelde Burleson.

Synesta Creton
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May