Suriname krijgt inzicht in toelatingseisen Mercosur
11 Apr 2013, 01:30
foto
Een delegatie van Mercosur heeft een presentatie gegeven over de toelatingseisen tot de organisatie. (Foto: min. Buza)


Suriname is heel zorgvuldig na te gaan welke stappen hij moet ondernemen om volledig lid te worden van Mercosur. Voor Suriname betekent het nog een samenwerkingsmogelijkheid voor de private sector. Mercosur komt met een enorme exportmarkt dichtbij huis, zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken aan Starnieuws.

Hij sprak bij de presentatie van een top delegatie van de organisatie op zijn ministerie. De presentatie had tot doel meer inzichten te verschaffen over Mercosur, de toetredingseisen alsook het handelsaspect. “Mercosur komt ons zelf informeren welke stappen wij moeten nemen als Suriname maximaal profijt wil halen uit deze enorme markt die zo dichtbij ons ligt.”

Lackin stelt in het vooruitzicht dat Suriname nog in de eerste helft van het jaar een seminar wil organiseren van grote bedrijven uit Zuid-Amerika“ die hier met onze private sector bezig zullen zijn om te kijken welke mogelijkheden er zijn om hier onder andere productiesectoren op te zetten om samen met ons markten te gaan betreden waar zij geen toegang hebben.” De bewindsman wijst op de geografische ligging van Suriname, de verbondenheid met de EU-markt, met Frankrijk en de toegang tot de Cariforum markten.

“De gedachte hierachter is dat we niet alleen uitkijken naar investeerders, maar zoeken naar partners in development om samen dingen te doen,” legt Lackin uit. Volgens hem wil Mercosur het noordelijk deel van Zuid Amerika dichter tot zich brengen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May