Vanaf dit jaar Surinaamse Wiskunde Olympiade
10 Apr 2013, 23:00
foto
De SUWO-commissie op bezoek bij minister Shirley Sitaldin.


De Surinaamse Vereniging van Wiskunde- en Rekenleraren (SVWR) zal vanaf dit jaar een Surinaamse Wiskunde Olympiade (SUWO) organiseren. De vereniging wil hiermee onder meer het innovatief denkvermogen bij leerlingen stimuleren. Intussen heeft zij een hiervoor een commissie, onder voorzitterschap van Joan Doelwijt, in het leven geroepen.

Van het jaar zullen alleen 3e klasse leerlingen van het Mulo participeren aan de SUWO, terwijl in het 2e en 3e jaar respectievelijk de 4e klasse leerlingen van het Mulo en de 1e klassers van het VWO ook hieraan kunnen deelnemen. Verder wil de commissie ook deelname van Surinaamse leerlingen aan Internationale Olympiades realiseren.

Doelwijt heeft de minister van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov), Shirley Sitaldin, op de hoogte gesteld van de bedoelingen met de SUWO. Sitaldin heeft de commissie alle medewerking toegezegd, zegt de voorlichting van Minov. “Wiskunde is heel belangrijk als basis voor onze kinderen en levert een bijzondere bijdrage bij het ontwikkelen van het analytisch vermogen van kinderen”, merkte Sitaldin op.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May