Mr. Huber Stichting krijgt donatie zangvogelbond
10 Apr 2013, 21:00
foto
Een deel van de goederen wordt uitgeladen.


De Mr. Huber Stichting heeft van de Surinaamse Zangvogelbond diverse goederen als donatie ontvangen. Het geld voor de artikelen heeft de bond verzameld door het organiseren van eendaagse zangvogeltoernooien en het zelf aanvragen van sponsoring.

De bond streeft ernaar elk jaar een sociale instelling te gedenken. De deelnemers geven zelf een bijdrage voor de trofeeën die bij de toernooien worden uitgereikt. De eendaagse wedstrijden worden meerdere keren per jaar georganiseerd. Het geld dat opgehaald wordt tijdens de wedstrijden wordt samen met de donaties omgezet in goederen, die tegen groothandelsprijs worden ingekocht.

Vaker toernooien
Het bedrijf NV DAM is de Surinaamse zangvogelbond tegemoet gekomen door tegen gereduceerde prijzen de goederen te verkopen. Voorzitter van de bond, Mahender Gopi, vindt de geste van zijn organisatie vanzelfsprekend. “De vogelkweker maakt niet alleen zijn of haar tijd vrij voor de vogels, maar is zeker ook een sociaal bewogen mens is. Het is zelfs de bedoeling om meerdere keren per jaar goederen te doneren.”

Om dit doel te bereiken zullen vaker toernooien georganiseerd worden, niet alleen in Paramaribo, maar ook in de districten. “Wij willen zelf naar de districten gaan”, zegt een enthousiaste Gopi. “Er komt ook een speciale sociale pot, waaraan verengingen aangesloten bij de Surinaamse zangvogelbond, sponsoren van toernooien, de verkopers van vers zangvogelboszaad, toeristen en toeschouwers die het plein bezoeken voor de zangvogelwedstrijden, vrijwillig kunnen bijdragen.” Tijdens de wedstrijden wordt er geen entreegeld gevraagd.

De leden Ruben Ashruf, Wilco Amsterdam, Jitanray, Zaid Lalmohamed en Bul Bul en vertegenwoordigers van het bestuur, de penningmeester Sjaam Sardjoe en de secretaris Rajesh Gajadin, hebben de goederen overhandigd aan directrice Jahangier van de stichting.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May