Antondonicischool gaat verder dan regulier onderwijs
10 Apr 2013, 19:00
foto
De Antondonicischool te Nason wil gaan werken aan sociale vaardigheden van haar pupillen. (Foto: Isaak Poetisi)


De Antondonicischool te Nason wil naast het regulier onderwijs ook gerichte aandacht schenken aan culturele expressie en talentenontwikkeling onder de scholieren. Om dat te stimuleren houdt de school een ‘Little Miss Pamacca’ en een danscontest op 1 juli.

De school telt 110 leerlingen en staat tegenover het eilanddorp Nason op het vaste land aan de Boven - Marowijnerivier in het bestuursressort Pamacca. “Er is veel expressie en talent onder de schooljeugd,” zegt onderhoofd Marvin Kartodimedjo. Hij is anderhalf jaar verbonden aan de school. "We willen in deze fase ons licht werpen op de expressie bij de leerlingen."

Starnieuws sprak hem in bijzijn van de leerkrachten. Met zijn drieën hebben ze ervoor gekozen op hun werkplek te blijven in de Paasvakantie. "We willen al in het prille begin de sociale vaardigheden bij de schooljeugd bijbrengen,” zegt het onderhoofd.

Bij de activiteiten van de Antondonicischool zijn ook de Granman C. Forsterschool (EBGS) te Langetabbetje en OS Loka Loka betrokken.
Met bijkans 300 leerlingen van de drie scholen, gelooft Kartodimedjo dat het een grootse evenement wordt. Tijdens een ouderochtend na de Paasvakantie zal deze festiviteit worden besproken. Ook de plaatselijke bevolking en dignitarissen worden erbij gehaald.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May