Para en Wanica onderhandelen over verwerking plasticafval
09 Apr 2013, 19:00
foto
De directeur van DLGP, Bas Ahmadali en de districtscommissarissen Jerry Miranda en Rawien Jiawan bij de presentatie van het actieplan.


Het lokaal bestuur van Para heeft het bureau voor Decentralization Local Government Project (DLGP) de opdracht gegeven om een verwerkingsfabriek op te zetten voor plastic afval. Martin Blenman, Task Manager bij de Program Implementation Unit (PIU) van het DLGP, presenteerde vandaag een conceptactieplan aan districtsstructuren van Para en Wanica. Het plan houdt in het opzetten van een verwerkingsfabriek voor het recyclen van plasticafval uit beide districten.

Uit het afval zullen vuilzakken vervaardigd worden voor de vuilophaal. Het overschot aan halffabricaat recycle plastic zal worden geëxporteerd. Op uurbasis moet de industrie 300 kilo afval recyclen. Beide districten zullen samenwerken bij de uitvoer van dit plan. Para komt in met het terrein waarop deze vestiging moet komen.

Voorwaarden
Met voorlichting moeten mensen aangespoord worden om plasticafval te leveren aan de fabriek. Scholen, winkels, bedrijven, vakantieoorden en andere instituten worden ook gefaciliteerd in het aanleveren van het plasticafval. DLGP-directeur, Bas Ahmadali noemt enkele voorwaarden die spoedig ingevuld moeten worden, zoals formulering van een document ter goedkeuring van dit samenwerkingsproject tussen Wanica en Para.

Hierbij moet er een tripartiet overleg komen door de districtsbesturen van de twee districten en het ministerie van Regionale Ontwikkeling. Op korte termijn moet duidelijkheid komen in de voorwaarden die de Inter-American Development Bank (IDB) stelt voor financiering van dit project. De wetgeving moet aangepast worden voor continuering van dit project.

Volgens districtscommissaris Jerry Miranda, vervult Para een trekkersrol in het verwerken van huisvuil. “Nu het gele-zakkenproject voor het ophalen en verwerken van huisvuil een succes is, moet gekeken worden naar plasticafval dat uit ramen van voertuigen wordt gedumpt. Trenzen en ontwateringssystemen zijn de dupe van dit afval. De overheid geeft miljoenen uit aan het opschonen van deze systemen. Er moet een waarde worden gekoppeld aan plasticflessen, zodat mensen die niet meer uit hun autoramen gooien en om mensen aan te sporen deze te verzamelen”, zegt Miranda.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May