Zedenverdachte 'pandit' geen lid Sanatan Dharm
09 Apr 2013, 17:00
foto


De geestelijke Soerinderdath P. die zich schuldig heeft gemaakt aan een zedendelict en hiervoor terecht staat is geen lid van de Vereniging Sanatan Dharm Maha Sabha Suriname. Nitin Jagbandhan zegt aan Starnieuws dat zich binnen elke discipline rotte appels bevinden, “maar van deze Soerinderdath P. kunnen wij met klem zeggen dat hij geen lid is van onze organisatie.”

Soerinderdath P. (39), die al elf jaren pandit is, staat terecht voor mishandeling en misbruik van zijn tienjarige stiefdochter. Hij zou zijn snode daden hebben gepleegd in bijzijn van de moeder van het kind. De verdachte is al eerder voor vijf jaar veroordeeld in een ontuchtzaak.

In de media worden de benamingen geestelijke en Hindoepriester gebruikt in deze zaak. Hierdoor is volgens Jagbandhan, die tweede secretaris van de Priesterraad is, de indruk ontstaan dat het gaat om een pandit van de Vereniging Sanatan Dharm Maha Sabha Suriname. “Bij elke constatering van enige vorm van onjuiste bejegening door een geestelijke verbonden aan de Vereniging Sanatan Dharm Maha Sabha Suriname, roepen wij de samenleving op deze onverwijld te melden aan het bestuur van de Priesterraad.” Jagbandhan zegt bij constatering van dit soort zaken bij pandits van de vereniging er tijdig gepaste maatregelen zullen worden getroffen.

Bestrijding ongewenste bejegeningen
Ongeveer dertien jaar geleden was er een pandit van de vereniging betrokken bij een soortgelijk geval, vertelt Jagbandhan. “Hij hoopt op de volle ondersteuning van de gehele Surinaamse samenleving bij bestrijding van ongewenste bejegeningen door geestelijken verbonden aan zijn organisatie.” De zedenzaak van Soerinderdath P. heeft veel beroering veroorzaakt in de samenleving. Velen hebben de Vereniging Sanatan Dharm Maha Sabha Suriname om opheldering en verantwoording gevraagd in deze kwestie.

Jagbandhan merkt op dat de Sanatan Dharm organisatie de grootste groep pandits huisvest, waardoor de verdachte Soerinderdath P. direct in relatie werd gebracht met de Vereniging Sanatan Dharm Maha Sabha Suriname. Hij beklemtoont dat deze zedenverdachte helemaal niet behoort tot de organisatie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May