Jeugdcongres moet concrete voorstellen opleveren
09 Apr 2013, 05:00
foto
Het nationaal jeugdcongres in de Congreshal.


Jongeren balen over de omstandigheden waaronder het tweedaagse jeugdcongres van het Nationaal Jeugd Parlement in Paramaribo moet plaatsvinden. Het heeft veel te lang geduurd voor het geld er was, waardoor veel wat gepland was niet kon doorgaan. Ongeveer 400 jongeren uit alle districten doen mee aan het congres, dat maandag door president Desi Bouterse werd geopend in de Congreshal. Vandaag moet het congres op het eind concrete voorstellen opleveren, waaraan tijdslimieten verbonden zullen worden.

Darryl Boetoe, voorzitter van het Jeugdparlement zegt aan Starnieuws dat het congres doeltreffender zou zijn als eenieder zich houdt aan de gemaakte afspraken. Doordat presentaties weinig concrete punten bevatten, maar ellenlange verhalen zijn, verslapte de aandacht van de jongeren. Boetoe wil spijkers met koppen slaan. Er was bewust gekozen voor weinig entertainment om het accent van het congres niet te verleggen.

Concrete voorstellen met streefdata
Sinds begin van het jaar is de begroting ingediend, zegt Boetoe, maar de organisatie kreeg pas een week terug de middelen. De jeugdleider is niet vrolijk over de gang van zaken. Op het eind van het congres vanmiddag wordt verwacht dat er standpunten zullen worden ingenomen, die niet in een dik boekwerk gaan worden vervat. Er zullen besluiten worden genomen, waaraan streefdata verbonden zullen zijn. Er zal steeds de vinger aan de pols worden gehouden. In de districten zijn er congressen gehouden. De districtsvertegenwoordigers presenteren hun punten.

Ondervoorzitter Praathna Sital is tevreden over de presentatie van de verschillende ministeries tijdens het congres. De speech van president Desi Bouterse, waarbij hij de jongeren opriep om hun verantwoordelijkheid te kennen en te blijven participeren in bijeenkomsten, vond zij inspirerend. Aan het eind van het congres vanmiddag zal de uitkomst vervat worden in het slotdocument dat aan de regering wordt aangeboden.

Ivanildo Samon
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May