Bomb Squad maakt granaat in woonbuurt onschadelijk
09 Apr 2013, 00:00
foto


Een tiener ontdekte een luchtdrukgranaat in de omgeving van zijn woning aan de Willemshooplaan, een zijstraat van de Hendrikstraat. De pen was gedeeltelijk uitgetrokken. De politie werd gealarmeerd. In korte tijd arriveerde de Bomb Squad ter plekke. Politiewoordvoerder Humphrey Naarden bevestigt tegenover Starnieuws dit voorval. Hij deelt mee dat na afstemming besloten werd de luchtdrukgranaat gecontroleerd tot ontploffing te brengen.


Het gebied werd ontruimd. Alle voorzorgsmaatregelen zijn genomen om de granaat op een veilige manier onschadelijk te maken. Vervoeren van de granaat was niet verantwoord. Naarden deelt mee dat het gelukt is om zonder schade het projectiel tot ontploffing te brengen. "Gelukkig is alles goed verlopen", zegt de politiefunctionaris opgelucht.

De vraag blijft hoe de granaat daar is terechtgekomen. De mensen in de buurt zijn behoorlijk geschrokken door de ontdekking van de granaat. De actie van de Bomb Squad trok veel aandacht, zeker omdat het gebied moest worden afgezet. De politie neemt deze zaak heel serieus. Er vindt een diepgaand onderzoek plaats.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May