Sasur zal aangifte doen tegen organisatie Rick Ross
08 Apr 2013, 18:10
foto


Stichting Auteursrechten Suriname (Sasur) zal deze week aangifte doen tegen Inter Moengo Tapoe (Ronnie Brunswijk) omdat er geen auteursrechten zijn betaald. De nummers die Rick Ross ten gehore heeft gebracht, maken deel uit van het repertoire van Sasur.

Prim Ramlal, voorzitter van Sasur, zegt aan Starnieuws dat alle administratie eerst in orde zal worden gemaakt voordat aangifte wordt gedaan. Ramlal heeft intussen kunnen achterhalen dat de Surinaamse Voetbalbond een contract heeft gesloten met Inter Moengo Tapoe voor het verhuren van het André Kamperveen, waar de Amerikaanse rapper heeft opgetreden.

Opzettelijke overtreding
"Ook al heeft Rick Ross zijn eigen nummers gezongen, maar daar zijn er auteursrechten op. Er kunnen meer rechthebbenden zijn, daarom worden de rechten beschermd. Even goed kan het gebeuren dat anderen de nummers ten gehore brengen", legt Ramlal uit.

Sasur benadrukt dat de auteursrechten opzettelijk zijn overtreden. Op een vraag over het betalen van rechten zei Brunswijk zaterdag op een persconferentie "ik ken Sasur niet. Wie is Sasur". Het gaat volgens Ramlal om de overtreden van twee artikelen van de wet 'auteursrechten'. In artikel 34 wordt duidelijk aangegeven dat het om een misdrijf gaat.

Artikel 31
Hij die opzettelijk inbreuk maakt op eens anders auteursrecht, wordt gestraft
met geldboete van ten hoogste vijf en twintig duizend SRD.

Artikel 32
Hij die een werk, waardoor hij weet dat inbreuk gemaakt wordt op een
anders auteursrecht, verspreidt of openlijk te koop stelt, wordt gestraft met
geldboete van ten hoogste tien duizend SRD.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May