Stiefvader krijgt vijf jaar voor seks met stiefdochter
08 Apr 2013, 17:30
foto


Rechter Daniëlle Karamatali heeft Johan D.(43) vijf jaar cel opgelegd met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Johan D. heeft zijn twaalfjarige stiefdochter twee keren seksueel misbruikt. Het slachtoffer heeft op haar dertiende een miskraam gehad. Zij was toen zes maanden zwanger.

De stiefvader had het meisje voor de eerste keer in januari 2012 misbruikt. Zij waren toen alleen thuis en hij gaf haar een middel om in te smeren. In de eerste instantie wilde het slachtoffer het middel niet gebruiken, maar haar stiefvader hield haar voor dat zij daardoor goed zou kunnen studeren. Volgens de verklaring van het slachtoffer werd zij daarna onwel en verkrachtte Johan D. haar. De tweede keer gebeurde dat een maand later, in februari. De stiefvader nam haar en haar broertje van vier jaar mee naar een show. Op de terugweg stopte hij het voertuig en bedreef seks met het meisje. Het broertje zag dit en vertelde zijn moeder dat ‘papa vieze dingen gedaan had’.

Politie had geen tijd
De moeder van het slachtoffer kwam pas na de tweede maand na de zwangerschap van haar dochter achter het gebeurde. De veroordeelde heeft zijn vrouw toen geprobeerd op een dwaalspoor te brengen door mogelijke verwekkers te zoeken. Ook spoorde hij haar aan om aangifte te doen bij de politie. Toen het slachtoffer vier maanden zwanger was, moest zij in opdracht van haar stiefvader een pil inslikken en één in haar vagina stoppen. Bij de zesde maand, op 9 augustus 2012, kreeg zij een miskraam en de arts schakelde toen de politie in. Aan de eerdere aangifte van de moeder had de politie wegens onderbezetting geen aandacht geschonken.

Toen het slachtoffer drie maanden zwanger was, ging zij samenwonen met een vriend. Haar stiefvader had haar beloofd alles te bekostigen. Johan D. had verklaard dat hij anderhalf jaar samengewoond had met de moeder van het slachtoffer die hiv-positief is. Na de vierde maand van haar zwangerschap bleek dat het slachtoffer ook besmet was. Johan D. is tot twee keren toe getest en het resultaat was beide keren negatief. Volgens hoofdofficier van justitie Carmen Rasam bestaat er mogelijk een medische verklaring hiervoor. De cellen van zijn lichaam spelen een rol hierbij waardoor de test negatief is. Ook wees zij er op dat het slachtoffer eerder geen seks had gehad en dat haar leven nu helemaal verpest is. Ook Karamatali stelde dat de verklaringen van Johan D. ongeloofwaardig overkwamen. Hij heeft steeds alle beschuldigingen ontkend.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May