DAE: Klein probleem met airconditioning
08 Apr 2013, 16:50
foto


Een klein probleem met een klep die de airconditioning in het vliegtuig regelt, zou de reden zijn geweest dat het toestel van DAE zondag is teruggekeerd naar de Johan Adolf Pengel Luchthaven. Het vliegtuig, een Fokker 100, van de Dutch Antilles Express (DAE), was op nauwelijks een half uur in de lucht op weg naar Curaçao, toen hij genoodzaakt was terug te keren.

Piloot Elroy Harms die verantwoordelijk was tijdens de vlucht, zegt dat er op geen enkel moment gevaar bestond voor de passagiers en het cabinepersoneel. De situatie had meer te maken met het comfort van de passagiers daar het koelsysteem niet naar behoren werkte.

In een verklaring zegt DAE dat het cabinepersoneel heeft geprobeerd de vastzittende klep handmatig te openen om de circulatie in het vliegtuig mogelijk te maken. Het was erg warm in het toestel, zo’n 35°C, waardoor sommige passagiers onwel werden.

Nadat het vliegtuig was geland op de luchthaven, waar de brandweer en alle nooddiensten al klaar stonden, is de kwestie samen met de luchtvaartautoriteiten aangepakt. Zodra het probleem was verholpen, is de vlucht hervat naar Curaçao.
Van de 89 passagiers die aanvankelijk zouden afreizen, besloten 16 niet meer te gaan. De vlucht is gisteravond om 23:00 uur voor de tweede keer vertrokken, zes uur later dan oorspronkelijk gepland.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May