Toestel DAE met 16 passagiers minder vertrokken
08 Apr 2013, 00:00
foto
De Fokker 100 van DAE keert terug naar de luchthaven. (Foto: RNW)


De Fokker 100 waarmee de Dutch Antilles Express (DAE) de route Curaçao-Paramaribo onderhoudt, is om 23:00 uur voor de tweede keer vertrokken van de Johan Adolf Pengel luchthaven. Nu zaten zestien passagiers minder aan boord, die ervoor kozen om niet meer met deze vlucht af te reizen. Het toestel was rond half vijf gisteren vertrokken, maar keerde na een half uur terug nadat de cabinedruk verminderd was.

Veel personen werden onwel in het toestel omdat de airconditioning was uitgevallen. Het vliegtuig was net opgestegen en was op weg naar Curaçao toen er problemen ontstonden. Starnieuws verneemt dat gevraagd was om extra veiligheid toen het toestel terugkeerde naar de luchthaven, nadat eerst brandstof was verbruikt door enkele keren rond te cirkelen. Brandweer, ambulances en extra security stonden klaar om eventueel hulp te bieden. Het vliegtuig landde veilig op Zanderij.

Verschillende mensen moesten behandeld worden door een arts omdat zij onwel waren geworden in het vliegtuig, ook toen zij eenmaal eruit waren. Er zaten aanvankelijk 89 passagiers aan boord. Zestien hebben besloten om niet meer af te reizen met deze vlucht. Uiteindelijk kon het technische probleem worden opgelost, waardoor DAE toestemming kreeg om de vlucht ruim zes uur later weer uit te voeren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May