Dc Nerkust treedt op tegen winkels en eetgelegenheden
07 Apr 2013, 05:30
foto
Districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo-zuidwest.


Onhygiënische toestanden, ongedierte, vervallen producten, onveilige situatie, geen vergunning, bedorven voedsel... De bestuursdienst van het commissariaat Paramaribo zuidwest doet op ongebruikelijke uren diverse handelszaken aan om na te gaan of alles in orde is. Behalve supermarkten, worden eetgelegenheden en personen die langs de straat worst en andere producten verkopen, geïnspecteerd.

Districtscommissaris (dc) Mike Nerkust van Paramaribo zuidwest zegt aan Starnieuws dat diverse wijken worden aangedaan. Hij vindt het belangrijk dat de samenleving beschermd wordt. "Daarom heb ik ook andere diensten erbij betrokken. Het gaat niet alleen om vervallen producten, maar ook om de hygiëne, vergunningen en brandveiligheid. De integrale benadering is belangrijk, waardoor alle zaken die niet in orde zijn, gelijk worden aangepakt", stelt Nerkust.

Verbetering te merken

De politie en de brandweer hebben volledige medewerking verleend. Er zijn illegale supermarkten eerder gesloten. Wie niet voldoet aan de eisen, moet eerst alles in orde maken voordat er weer toestemming wordt gegeven om door te gaan met economische activiteiten. Winkeliers die niet beschikken over vergunningen om sterke dranken te verkopen, zijn aangepakt.

Diverse eetgelegenheden zijn gesloten om verschillende redenen. "In sommige zaken was er geen sprake van een paradijs voor kakkerlakken, maar je kan eerder praten van een universum", beschrijft de dc de situatie. Hij deelt mee dat gelukkig bij enkele zaken die aangedaan zijn, ook keurige situaties zijn aangetroffen. Anderen die enkele weken geleden aangemaand zijn om orde op zaken te stellen, hebben grondige actie ondernomen. "Er zijn zelfs certificaten van ongediertebestrijding getoond", zegt de dc instemmend. Hij zal met zijn team nagaan hoe de samenleving op de hoogte gesteld kan worden welke eetgelegenheden wel beantwoorden aan de eisen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May