Na twaalf jaar heeft bejaardentehuis Siembah kraanwater
07 Apr 2013, 00:00
foto
President Desi Bouterse en districtscommissaris Ingrid Karta-Bink onderweg naar huize Siembah. (Foto: BIC Commewijne)


President Desi Bouterse is blij dat het bejaardentehuis Siembah eindelijk voorzien is van stromend drinkwater. Dit is na twaalf jaar een feit. Marlon Oosterling van de dienst Watervoorziening heeft alles in het werk gesteld om dit project te realiseren. "Het begint goed te gaan in Suriname", zei de president.

Projectdrager van Mariënburg Michel Sjak Shie, districtscommissaris Ingrid Karta- Bink, bestuurslid, ondervoorzitter van Pertjajah Luhur tevens assembleelid Ronnie Tamsiran spraken allen over de watervoorziening in het district. Er moet nog veel gedaan worden voordat iedereen over gezond drinkwater kan beschikken. Commewijne heeft een tekort aan water. Oosterling garandeerde dat iedereen uiteindelijk water zal krijgen. Of het nou gaat om kraanwater, watertrucks of desnoods flessen met water, het project wordt gerealiseerd.

De bewoners van Siembah zijn blij dat ze dit nog kunnen meemaken in hun leven. Mariënburg beschikt nog steeds niet over waterleiding. De president had beloofd de problemen aan te pakken. Hij heeft een speciale band met deze plaats omdat hij hier is opgegroeid en als assistent klerk ooit heeft gewerkt op Mariënburg. Hij merkte op dat overal in het land het waterprobleem en elektrificatie wordt aangepakt. Hij wees er op dat er veel werk te doen is, maar met vereende krachten zal het uiteindelijk wel lukken.
Bouterse was met zijn echtgenote Ingrid aanwezig. De voorzitter van het bejaardentehuis tevens Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo, was er niet omdat hij ook belangrijke politieke activiteiten en een massameeting had op Koewarasan. Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen, die ook op het programma stond, was afwezig. Zijn collega van Openbare Werken, Ramon Abrahams kwam nog op de valreep.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May