Districtsplannen met gemopper ingediend
06 Apr 2013, 17:00
foto
Districtscommissaris Theodorus Sondrejoe overhandigt het districtsplan van Marowijne aan minister Stanley Betterson. (Foto: Raoul Lith)


Minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling heeft de districtsplannen 2013 van tien districtsraden ontvangen. De indiening van de documenten houdt in dat er beleid mag worden uitgevoerd.

Districtsraden en vertegenwoordigers hebben bij de indiening blijk gegeven aan hun misnoegen. Zo heeft districtscommissaris Margaretha Malonti van Sipaliwini haar gebiedsdeel ‘Kopru Kanu’ genoemd. Ze ziet deze naam graag vervangen, “Want iedereen weet wat de geschiedenis van deze naam is.” Haar collega van Commewijne, Ingrid Karta-Bink, zei terwijl ze de hand schudde van minister Betterson: “Mijn kas is rood, rood, rood...” Ze wil dat het ministerie van Financiën de overmakingen doet naar de districtskas, nu het eerste kwartaal van 2013 al is verstreken.

“Kies je voor de functie, dan kies je voor de lasten. Het land heeft niet alle middelen om de plannen te realiseren. We willen dat tien dingen gedaan moeten worden, terwijl er maar voor één geld is,” reageerde de bewindsman op het gemopper van zijn ambtenaren. “Als het geld er is, doen we het en als het geld er niet is, doen we het niet.” Voor volgend jaar wil Betterson andere inzichten geven hoe plannen moeten worden opgesteld en wat de verwachtingen moeten zijn. Er moeten prioriteiten worden gesteld, zei hij. “Ook moeten wij overstappen naar regionalisering van de begroting.”

De districtsplannen zijn vrijdag overhandigd aan minister Betterson in de trouwzaal van het Commissariaat Paramaribo Noord-Oost. De plannen zullen via het ministerie van Financiën worden doorgeleid naar de desbetreffende ministeries.

Synesta Creton
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May