Minov zal scholierenuitwisselingsprogramma steunen
05 Apr 2013, 22:00
foto
Een groepsfoto met de minister en directeur van Onderwijs en Volksontwikkeling (Foto: Minov)


Het Scholierenuitwisselingsprogramma dat al dertien jaar wordt uitgevoerd, is dit jaar voor het laatst gefinancierd door Stichting ARA uit Friesland. Coördinator van het uitwisselingsprogramma Estelda Phoelli-Seedo, heeft minister Shirley Sitaldin van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) om hulp gevraagd zodat het programma niet in gevaar komt.

Het programma brengt kinderen uit verschillende districten in de gelegenheid ervaringen met elkaar te delen op onder meer educatieve dagtochten. Het verzoek om medewerking is gedaan bij het bezoek van zesde klasse leerlingen van OS Domburg, Wanica en de EBG-school Boto Pasi in Sipaliwini vandaag aan Sitaldin en directeur van Grace Malm-Lackin. Sitaldin heeft alle steun toegezegd. “De kinderen doen kennis op van de verschillende bedrijven, instanties en processen. Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling vindt dit belangrijk en zal daarom dit project ondersteunen.”

Zowel de minister als de directeur riep de leerlingen op om hun best te doen op school. In een lied gaven de kinderen aan dat de boodschap begrepen was. “Je kan de hele wereld rond reizen, maar zonder een diploma ben je nergens”, zongen zij. De educatieve tocht van vandaag bestond verder uit een bezoek aan het ministerie van Handel en Industrie en de Paramaribo Zoo. Morgen wordt het programma afgesloten, zegt de voorlichting van Minov.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May