Para-Zuid krijgt 8000 SRD voor voorlichting
05 Apr 2013, 20:00
foto
Jos Wolfgang (L) overhandigt de donatie aan de voorzitter van ressortraad Zuid, Theodorus Jubithana.


Een instituut voor sociale projecten in Duitsland heeft SRD 8000 gedoneerd aan de ressortraad Zuid (RR-Para Zuid) voor het uitvoeren van een voorlichtingsprogramma in het zuidelijke deel van Para. Dit bedrag werd overhandigd door voormalig voorzitter van het instituut, Jos Wolfgang. Dit geld zal besteed worden aan voorlichting in drugs en alcoholmisbruik voor de gemeenschap en trainingen voor de raad.

Volgens de voorzitter van de ressortraad Zuid, Theodorus Jubithana, is op basis van waarnemingen gebleken dat alcohol- en drugsmisbruik veel voorkomen in zijn ressort. “Het ligt in de bedoeling dat het Bureau Alcohol en Drugs (BAD) voorlichting komt geven aan voornamelijk de hangjongeren in het ressort. Ongeveer 2000 SRD zal besteed worden aan computerlessen voor ressortraadsleden”, zegt Jubithana.

Het instituut heeft eerder geld geschonken voor soortgelijke projecten aan RR-Zuid. Met deze middelen was er onder anderen een voorlichtingsavond georganiseerd over dementie. Deze voorlichtingscessie was druk bezocht en goed overgekomen bij de gemeenschap. Door dit succes en de bestaande behoefte heeft het instituut gemeend om geld voor meerdere voorlichtingsprojecten van RR-Para Zuid te doneren. De voorlichtingsbijeenkomsten van BAD zijn gepland voor eind mei.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May