AVD, een echt Surinaams product
04 Apr 2013, 14:00
foto
Een 'dansje' voor het publiek. (Beeld: René Gompers)


Door de ongelijk betegelde wegen werd gisteravond zo zoetjes aan de wandelloop van dag 1 beëindigd. De lopers hadden bij de afslag van de Zonnebloemstraat naar de Verlengde Gemenelandsweg hoop verloren om richting het BVSS aan te komen. Aan de gezichten kon het publiek aflezen dat ze moe waren.

Lopers die van schoeisel stonden te wisselen. Op bepaalde plekken waar het publiek gering was, werd er niet gezongen of geschreeuwd. De jaarlijkse bekende en zelfgemaakte liederen werden door de wandelaars uitbundig gezongen “au, au, pijn aan me voet, au au ambulance.” De lopers mopperden “waarom is de route gewijzigd, vanmiddag hebben we al in deze straat gelopen, en nu weer.” Maar dit mag dit de pret niet drukken.

Route kan altijd wijzigen
“Wandelen in het verkeer is deelnemen aan het verkeer en daar is de politie de baas.” Dit zijn de scherpe woorden van de voorzitter van BVSS, Purcy Oliviera tegen Starnieuws. Ook geeft hij aan dat elke seconde van de dag de route gewijzigd kan worden. Hij benadrukt ook duidelijk dat de route op de website van BVSS staat en aan het eind de woorden ‘WIJZIGINGEN VOORBEHOUDEN’. De jaarlijks route op de laatste dag van de loop is gebruikelijk om in V-Tunnel te lopen. Maar die weg is nu niet in orde, dus zullen de deelnemers een omweg moeten maken. En dat op aanwijzing van de politie. Misschien kan die omweg 1 km lang zijn. Hiermee moeten de lopers ook rekening houden, zegt Oliviera.

Verder geeft Oliviera aan het publiek mee dat het zich ethisch moet gedragen, “want u kunt de ander schaden. De mens moet meer gevoel en respect hebben voor elkaar, en werken aan attitude verandering. Hij doelt op het geval van de bromfietser die een loper heeft aangereden. Hierbij vraagt hij aan de politie extra te letten op de bromfieters. Oliviera benadrukt ‘AVD, een echt Surinaams product, laten wij het gezellig maken met elkaar’.
De BVSS heeft twaalf geregistreerde junioren en 79 groepen voor de senioren, aan Individuele lopers zijn dat 125, en 30 lange afstand lopers.

Synesta Creton

Wandelroute junioren en senioren
Dag 2: donderdag 4 april
Afstand: ± 10 km│Start: 15:30 uur│G.W.T.:± 5 uur
BVSS-P.O.S.- J.Mungrastraat L.A.- 2ᵈᵉ Rijweg L.A.- Lalarookhweg R.D.- Mottonshooplaan R.D.- Licaniastraat L.A.- Marowijnestraat R.D. 'Chemisch Toilet'- Corantijnstraat L.A.- J.Pengelstraat L.A. [BVSS- Fernandes Hotspot Suit]- Verlengde Molenpad L.A.- Kafiluddistraat R.D.- E.Boutersestraat R.D.- Zonnebloemstraat R.A.- Kernkampweg R.D./ L.A.- J.Mungrastraat L.A.- BVSS- P.O.S.- Einde mars (± 20:30uur).

Wandelroute senioren
Afstand: ± 13 km│Start: 16:00 uur│G.W.T.:± 5 uur
BVSS-P.O.S.- J.Mungrastraat L.A.- 2ᵈᵉ Rijweg L.A.- Lalarookhweg R.D.- Mottonshooplaan R.D.- Licaniastraat L.A.- Marowijnestraat R.D. 'Chemisch Toilet'- Corantijnstraat L.A.- J.Pengelstraat L.A. [BVSS- Fernandes Hotspot Suit]- Drambrandersgracht L.A. “Chemisch Toilet”- Gravenberchstraat R.D.- Albergastraat R.A.- dokter Sophie Redmondstraat L.A.- Rotonde- Flustraat L.A.- Kernkampweg L.A.- J.Mungrastraat R.A.- BVSS- P.O.S.- Einde mars (± 21:00uur)
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May