Bond Haven- en Transport arbeiders naar de rechter
03 Apr 2013, 14:00
foto
Haven- en Transport- en Landelijke Truckhoudersbond poseren voor de trucks na de heftige actie van vandaag.


De bond van Surinaamse Haven- en Transport arbeiders heeft vandaag voor de tweede dag de ingang van NV Havenbeheer gebarricadeerd. NV Havenbeheer wil niet dat de truckhouders nog langer gebruik maken van de parkeerfaciliteiten. De politie heeft assistentie geboden omdat er een chaos ontstond en het verkeer gestremd raakte. Het ging er heftig aan toe om de poorten open te krijgen, ondanks de hulp van de politie.

"Wij hebben vanmorgen een kort geding ingediend. Het kan niet zo zijn dat het brood van ruim twee honderd truckhouders in gevaar wordt gebracht. Er zijn duidelijke afspraken gemaakt over de parkeerfaciliteiten. Wij zullen dit niet accepteren en blijven actie voeren", zegt voorzitter Romeo Chin A Loi aan Starnieuws. Ook de Landelijke Truckhoudersbond onder leiding van Nizaam Ozir, die buiten de haven zijn leden heeft, ondersteunt de actie. "Als het moet zetten we landelijk deze truckhouders en de sjouwers ook in", deelt Chin A Loi mee.

Sinds 2006 is de plek aangewezen waar de truckhouders mogen parkeren. Ineens krijgen zij zonder nadere uitleg een schrijven, waarin hen meegedeeld wordt dat zich moeten verwijderen van de plek. Dit betekent dat de truckhouders hun werk niet kunnen doen. Chin A Loi zegt dat deze kwestie echt niet zo gelaten zal worden. De weg naar de rechter is ingezet, maar elke dag worden er enorme verliezen geleden. Dit is volgens hem niet acceptabel. Truckhouders vrezen dat anderen 'geaccommodeerd' moeten worden, vandaar dat ze ineens worden geweerd.
Chin A Lo vraagt de president en vicepresident om de bestuur en de directie van NV Havenbeheer tot orde te roepen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May