Nog geen zicht op uitvoer gecancelde SLM-vluchten
02 Apr 2013, 15:15
foto
De koffers van de gedupeerde passagiers naar Miami en Belem blijven voorlopig nog gepakt.


De SLM weet nog niet wanneer de gecancelde vluchten van gistermiddag worden uitgevoerd. De vlucht via Aruba naar Miami en die naar Belem zijn gisteren geannuleerd door een technisch mankement aan het vliegtuig. Op dit moment is er geen zicht op wanneer deze twee vluchten doorgaan.

“Iedereen is thuis en wacht op berichtgeving van de SLM, die maar niet kan aangeven wanneer de vlucht kan plaatsvinden,” klaagt een gedupeerde passagier die naar Belem moet. “De vertraging duurt al langer dan 31 uur en we weten nog steeds niet wanneer we vliegen, erg frustrerend.”

In een verklaring zegt de SLM dat een van de twee B737-300 waarmee zij de regionale routes bedient, voor een reguliere grote onderhoudsbeurt in de Verenigde Staten van Amerika is. Het tweede toestel kampt met een technisch probleem, waardoor de vluchten naar Miami en Belem niet zijn uitgevoerd.

Hoogseizoen
“Vanuit Miami werd met een Amerikaanse carrier gevlogen naar Aruba, en zou via Aruba met Falcon Air gevlogen worden naar Paramaribo. Jammer genoeg kreeg de SLM laat de informatie dat ook Falcon Air een technisch probleem had en de vlucht Aruba - Paramaribo en terug niet kon worden uitgevoerd. De passagiers werden op Aruba opgevangen,” schrijft de SLM.

De Surinaamse carrier zegt dat ze heeft geprobeerd capaciteit van andere maatschappijen in te huren, wat niet is gelukt door het hoogseizoen. “Er wordt met man en macht gewerkt om de SLM B737-300 zo snel mogelijk weer in te kunnen zetten en de opgelopen vertragingen in te lopen.” De maatschappij probeert nog steeds reserve capaciteit in te huren. Starnieuws verneemt dat tot vrijdag de luchtvaartmaatschappij DEA en Caribbean Airlines vol zijn.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May