Surinamers presteren goed bij schaakwedkamp
02 Apr 2013, 17:30
foto
De vier studenten die Suriname vertegenwoordigen op de Pan-Amerikaanse Universiteitsschaakkampioenschappen op Curaçao.


Na twee gespeelde ronden staat Geryen Dos Ramos alleen aan kop in de herenklasse. In de damesklasse deelt Tesora Ooft de eerste plek nog met twee dames van Aruba.

Vier studenten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (Adekus) nemen deel aan de Pan-Amerikaanse universiteits-schaakkampioenschappen op Curaçao. De wedstrijden zijn gisteren gestart. In de Surinaamse afvaardiging zitten behalve Dos Ramos en Ooft, ook Vishay Hardwarsingh en Avikaar Malgie.

Na de openingsceremonie is direct begonnen met de eerste ronde. Vishay Hardwarsing kwam uit tegen Percy Prudencia van Bonaire en won de partij vrij snel. Dos Ramos haalde voordeel in de opening en won ook zijn partij. Avikaar Malgie moest het opnemen tegen Alvaro Palma van Ecuador. Een spannende wedstrijd, die na vier uren eindigde in het voordeel van Palma. Ook Ooft speelde heel beheerst en won haar duel.

Tweede ronde
In de tweede ronde had Malgie de enige Fidemeester in het gezelschap tegenover zich. Na een inschattingsfout moest Malgie zijn meerdere bekennen in Juan De Mey van Aruba. Ooft maakte in deze ronde geen fout en won haar partij. Dos Ramos maakte korte metten met Faraj Salim-Moussa van Aruba.

De langste partij in deze ronde was tussen Hardwarsing en Carlos Abreu Jean van Santo Domingo. Hardwarsing offerde zijn loper voor twee pionnen waarop Abreu Jean geen antwoord had. Na herhaling van zetten, eindigde deze wedstrijd in een remise. Abreu Jean heeft met 2.276 de hoogste rating in de herenklasse.
Vandaag worden de derde en vierde ronde afgewerkt. De paringen van de derde ronde: Valentino Martis (Curaçao) - Geryen Dos Ramos (Suriname)
Ruddy Mendez (Santo Domingo) -Vishay Hardwarsing (Suriname)
Avikaar Malgie (Suriname) - Quinlan Mambi (Aruba)
Carol Santos (Santo Domingo) - WCM Tesora Ooft (Suriname)
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May