SAB-voorzitter Vriesde: Ik kom met een super gevoel terug
02 Apr 2013, 03:00
foto
Fidella Boorie veroverde de zesde medaille voor Suriname.


De delegatie van de Surinaamse Atletiek Bond (SAB) is door het dolle heen. Met zes medailles komen de atleten en begeleiders woensdagnacht naar huis. "Als voorzitter van de SAB keer ik met een super gevoel terug naar Suriname", zegt Letitia Vriesde vanuit Nassau, Bahama's aan Starnieuws. In één adem erkent zij echter dat "wij er nog niet zijn. Er is nog veel werk aan de winkel".


Als sluitstuk heeft Fidella Boorie maandagavond een bronzen medaille behaald op het onderdeel hink-stap-springen U 17. Charrissa Doeglas behaalde daarvoor ook brons op U 20 speerwerpen en Clifton Betje, zilver op de 5 km. "Het was een geweldige dag voor ons. "Ik was het meest gecharmeerd door Betje, Fidella was door de dolle heen evenals Charissa. Suriname is in de lift met atletiek en wij zijn door verschillende coaches gefeliciteerd met onze atleten", zegt Vriesde.

Samenvatting
Miguel van Assen behaalde op de eerste dag goud op het onderdeel hink-stap-springen. Dit is een nieuw Carifta record, 15.19 meter. Dave Pika dikte het resultaat van Suriname nog meer aan met een zilveren medaille op hetzelfde onderdeel, 14.89 meter. Van Assen liet wederom van zich horen toen hij op het onderdeel hoogspringen zijn 2e gouden medaillen won met een sprong van 2.03 meter. Hiermee verbrak hij het record van Eduard Tjie-A-Niem, dat 38 jaren geleden gevestigd was. Clifton Betje behaalde zilver op het onderdeel 5.000 meter met een tijd van 16m55s. Fidelia Boorie won brons op het onderdeel Hinkstapspringen met een sprong van 11.98 meter en Charissa Douglas won ook Brons op het onderdeel Speerwerpen met een worp van 35.76 meter.

Deborah Galon heeft het Surinaams record op het onderdeel hoogspringen verbroken met een sprong van 1.60 meter. Het vorige record stond op naam van Helen Tjen A. Kwoei, die 49 jaar geleden 1.51 meter had gesprongen. Deborah verbrak ook het Surinaams record op het onderdeel hink-stap-springen met een sprong van 12.42 meter. Dat record was 3 jaar geleden gevestigd door Valerie Jintoena. Zij had toen 12.24 meter gesprongen.

6 medailles, 1 Carifta record, en 3 Surinaamse records op één wedsstrijd is een heel bijzondere prestatie. Suriname is gesprongen van de 15e plaats naar de 6e plaats op de Carifta ranglijst. De Surinaamse Atletiekbond blikt zeer tevreden terug op de participatie van zijn atleten aan de Carifta Games 2013.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May