Verenigde Staten plaatst torpedojager nabij Noord-Korea
02 Apr 2013, 04:00
foto
De USS Fitzgerald tijdens een gezamenlijke militaire oefening tussen de VS en Zuid-Korea. (Foto: AP)


De Verenigde Staten van Amerika (VSA) heeft in de buurt van Noord-Korea een torpedojager geplaatst die in staat is raketten te onderscheppen. Het gaat om de USS Fitzgerald, die onlangs naar Zuid-Korea was gevaren om er deel te nemen aan militaire oefeningen. Hij is nu naar het zuidwesten van het schiereiland gestuurd, in plaats van terug te keren naar zijn Japanse uitvalsbasis, stelde een gezagsdrager binnen het Pentagon.

Het besluit, een initiatief dat "uit voorzichtigheid" werd genomen, moet "meer opties bieden op het vlak van antiraketverdediging mocht dat nodig blijken", voegde de anonieme bron eraan toe.

Eerder op de dag had de Verenigde Staten aangekondigd dat het F-22 gevechtsvliegtuigen had gestuurd in het kader van Amerikaans-Zuid-Koreaanse manoeuvres, op basis van de hevige spanningen met het Noord-Koreaanse regime. Twee F-22's zijn zondag in Zuid-Korea aangekomen om deel te nemen aan de jaarlijkse oefeningen, die tot 30 april duren. De voorbije dagen voerden ook B-52's en B-2's vluchten uit boven het zuidelijke deel.

De Zuid-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken, Yun Byung-se, ontmoet vandaag in Washington zijn Amerikaanse collega John Kerry om over de toenemende spanningen op het schiereiland te praten. Kerry reist volgende week af naar Azië, onder meer naar Zuid-Korea. (Bron: Belga)
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May